Get Adobe Flash player

postheadericon Posiłki

Wyjeżdżając na urlop mają Państwo możliwość wyboru różnych form wyżywienia.
 
 
ŚNIADANIA / w katalogach oznaczane często jako BB lub FR/ zwykle serwowane są w postaci szwedzkiego stołu. Czasem jest to tzw. śniadanie kontynentalne. Śniadanie kontynentalne składa się zwykle z pieczywa, masła, dżemu ,kawy lub herbaty.

OBIADOKOLACJE / oznaczone jako HB lub HP/ zazwyczaj również podawane są w postaci szwedzkiego stołu. Czasem posiłek serwowany jest w postaci wyboru z gotowych zestawów.

Istnieje również możliwość 2 posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i kolacja / FB lub VP/
Prosimy pamiętać, że wybierając opcję wyżywienia dwa lub trzy razy dziennie – napoje są dodatkowo płatne / po za śniadaniami/.
 
Najbogatszą ofertą jest ALL INCLUSIVE /wszystko w cenie/ . Pod tym pojęciem kryje się jednak bardzo wiele różnych standardów.. Z reguły są to 3 posiłki dziennie, przekąski spożywane w ciągu dnia w barach na terenie hotelu oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
Zazwyczaj są to alkohole lokalne. Standardowa oferta All Inclusive ma często różnego rodzaju ograniczenia.
Jeżeli w opisie wyznaczone są godziny podawania napojów i alkoholi / najczęściej od 10.00 do 22.00/ oznacza to, że po upływie tego czasu napoje są płatne. W większości przypadków w ofertę All Inclusive, nie jest wliczona zawartość mini-baru w pokoju hotelowym.

Zdarza się również, że oferta ta jest ograniczona „terytorialnie” np: bezpłatne jest wyżywienie i napoje na terenie hotelu, a płatne na plaży.
Czasem mogą się spotkać Państwo z nazwami Super All Inclusive, Ultra All Inclusive. Z reguły jest to oferta najdroższa, ale i posiadająca najmniej ograniczeń. Napoje ,wyżywienie i alkohole /również importowane/ podawane są przez całą dobę.

Dokładne opisy pakietów All Inclisive znajdą Państwo w katalogach przy ofertach konkretnego hotelu.

Smak , wybór i jakość posiłków zależy zazwyczaj od kategorii hotelu, a także od tradycji kulinarnej danego kraju.
Jeżeli decydują się Państwo na skromniejszy hotel, jedzenie może być czasem monotonne.
W hotelach wyższej kategorii podczas kolacji często pożądany jest odpowiedni strój np: długie spodnie dla panów

We wszystkich hotelach zakazane jest wynoszenie jedzenia poza obręb restauracji.